Digitalni tisak

Mala naklada i brza isporuka.

Digitalni tisak iz role ili arka također omogućuje visoku kvalitetu proizvoda, ali je velika prednost u slučaju male naklade i kratkih rokova. Daje mogućnost tiska na različitim materijalima uz klasične doradne operacije kao što je štancanje, folija tisak ili reljefni tisak, što znači da realizira svako dizajnersko rješenje.

Digitalni tisak je idealan za inovativne proizvode s personaliziranim ispisom. Osim toga, tu je i opcija numeracije.

Za što se najčešće koristi?

Najčešće se koristi za izradu manjih naklada:

  • papirnatih etiketa
  • prospekata, memoranduma
  • vizitke, letke, plakate
  • probne otiske i sl.

Personalizirane etikete sve su češće traženi proizvod na našem tržištu, a na taj način svaki proizvod ostvaruje posebnu komunikaciju s krajnjim kupcem.

Papirnate etikete iz arka

Papirnate etikete najčešće se tiskaju za potrebe prehrambene industrije i industrije pića. Isporučuju se u buntevima, a kod apliciranja se nanosi ljepilo kako bi se pričvrstile na ambalažu. Takve etikete se tiskaju na papiru gramature 80-90g/m2.

Samoljepljive etikete iz arka

Isporučuju se u arcima, odvajanjem od nosive podloge na etiketi ostaje ljepilo kojim se etiketa pričvršćuje na ambalažu.

Tiskanice

Izrada širokog asortimana tiskanica kao što su memorandumi, blokovi, katalozi i slično. Tiskanice se mogu ispisivati u različitim bojama, veličinama i formatima, ovisno o potrebama korisnika. Korištenjem doradnih operacija nakon tiska postiže se njihova funkcionalnost.

Vizitke, letci, plakati

Bilo koja vrsta promo materijala koja je potrebna za komuniciranje s klijentima/kupcima može se izraditi u tehnici digitalnog tiska jer je zbog svojih širokih opcija idealna za kreativno izražavanje. Boje, oblici, dodatni efekt na dizajnu – sve je moguće.

Memorandumi

Također vrsta tiskanice koja se vrlo često izrađuje u ovoj tehnici. Memorandumi se obično otiskuju na papiru u jednom od standardnih formata za ovakav tip dokumenata te doradnim operacijama postiže svoju finalnu formu.

Prospekti

Jednostranični ili višestranični marketinški materijali, u formatu i obliku prema bilo kakvom zahtjevu, uz vrhunski tisak i doradu postaju proizvodi koji upotpunjuju vizualni identitet vaše tvrtke.

Folijatisak

Za postizanje izuzetno upečatljivog izgleda i dodavanja nove vrijednosti etiketa koristi se tisak folije. Ovisno o potrebama kupca, folija se može tiskati u različitim bojama i uzorcima, s dodatkom metalik sjaja, reljefnih efekata ili drugih posebnih efekata, ovisno o zahtjevima i potrebama dizajna.

Reljefni tisak

Reljefni tisak je tehnika tiska koja se koristi za stvaranje otisaka koji se uzdižu iznad površine papira ili drugog materijala. Obogaćuje dizajn i etiketa dobiva novu dimenziju. Rado i često se koristi kod vinskih etiketa, proizvoda visoke kvalitete, no koristi se i kod isticanja znakova upozorenja i sličnih informacija.

Sito tisak

Radi se o tisku većeg nanosa boje ili laka na određenom području kako bi se istaknuo od ostatka etikete. Koristi za tiskanje na različitim materijalima. Može se koristiti za tiskanje jednostavnih i složenih dizajna, a boje se mogu miješati kako bi se postigao željeni učinak. Idealan je za prezentaciju vrhunskog dizajna koji zahtjeva specijalne efekte is time podiže vrijednost proizvoda.

Skip to content